Home»Projektek»Virágos Kolozsvár - 2020»A projekt leírása

A projekt leírása

Idén, augusztus 17. – szeptember 30. között immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt. Ha mindenki a saját közvetlen környezetére egy kicsit is odafigyel, az összkép jelentős mértékben változni fog. 

A szervezők – eleget téve a lakossági kérésnek – idén meghirdetik a hatodik kategóriát: nemcsak virágokkal lehet megszépíteni környezetünket, hanem fűszernövényekkel, gyógynövényekkel vagy városi zöldségeskerttel is.

Augusztus 17. – szeptember 30. között az alábbi kategóriákban lehet pályázni:

  • legszebb homlokzat,
  • legszebb ablak,
  • legszebb erkély,
  • legszebb kert,
  • legszebb Kolozs megyei ablak, erkély vagy kert,
  • és legszebb fűszernövénykert. 

Ezek mellett a Kolozsvári Városszépítő Egyletidén is készül egy különdíjjal. A nyertes pályázók nevét október folyamán hozzuk nyilvánosságra, majd ezt követően ünnepélyes díjátadóra kerül sor. A pályázatok elbírálása során a zsűri figyelembe veszi a virágok és fűszernövények elrendezését, a színhasználatot, az ültetett növények sokféleségét, valamint azt, hogy az elrendezés mennyire van összhangban környezetével.

 

Amennyiben sikerült érdeklődését felkeltenünk és Ön is a mozgalom részese kíván lenni, az alábbiak szerint kell eljárnia:

1. Feldíszített ablakát, erkélyét, házának virágos homlokzatát, udvarát vagy a tömbház előtti zöld övezetet fotózza le, majd az elkészített fotókat (max. 5-öt) töltse fel a következő linkre: http://varosszepito.ro/palyazasi-urlap.html

2. A fotó(k) feltöltésével egyidőben adja meg címét, telefonszámát és e-mail címét, hogy a verseny eredményeiről, valamint az egyesületünk újabb projektjeiről időben értesíteni tudjuk.

3. Pályázni (fotókat feltölteni) lehet 2020. szeptember 30-ig.

4. Eredményhirdetés várható időpontja: 2020. okóber folyamán.

5. További részletek a projektről és az egyesületről elérhetők a projekt Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/viragos.kolozsvar/.