Home»Hírek

Hírek

Augusztus 26-án zárul a Virágos Kolozsvár verseny

Még két nap és véget ér a Kolozsvári Városszépítő Egylet által meghirdetett verseny.

Második alkalommal jelentkezik a Virágos Kolozsvár projekt

A Kolozsvári Városszépítő Egylet immár második alkalommal hirdeti meg a Virágos Kolozsvár versenyt.

Mozgóképes összefoglaló a díjátadásról

Tekintse meg a Virágos Kolozsvár Mozgalom díjátadó ünnepsége alkalmával készült kisfilmünket.

Hivatalosan is lezárult a Kolozsvári Városszépítő Egylet Virágos Kolozsvár projektje

A Kolozsvári Városszépítő Egylet által szervezett Virágos Kolozsvár Mozgalom az október 10-i díjátadást követően hivatalosan is lezárult. A rendezvény keretében a legszebb erkély, legszebb homlokzat és legszebb ablak kategóriák nyerteseit jutalmazták, illetve különdíjakat is kiosztottak.

Már csak öt nap a díjátadóig!

Kolozsvári Városszépítő Egylet Virágos Kolozsvár mozgalmának nyerteseit október 10-én, 18 órától díjazzák a Szentegyház (Iuliu Maniu) utca 4. szám alatti kiállítótérben. 

Megszületetett a döntés!

Szeptember 20-án a Kolozsvári Városszépítő Egylet által felkért zsűri meghozta döntését a Virágos Kolozsvár mozgalom által meghirdetett legszebb erkély, ablak és homlokzat kategóriákban. Most felfedjük a nyertes pályázatokat!

Köszönjük!

Köszönjük a hozzánk való jót, az érdeklődést és a muskátliba, petúniába és különféle színű virágokba borult erkélyeket, homlokzatokat, teraszokat. A pályázatainkat végérvényesen is lezártuk, azonban a java még csak most következik! Szeptember 10-e körül zsűrizni fogunk és már alig várjuk, hogy átadhassuk a díjakat.

Kerti praktikák és egyéb leleményességek

A Kolozsvári Magyar Napok keretében, a Kolozsvári Városszépítő Egylet Virágos Kolozsvár standjának meghívottja lesz Tóthfalussy Veress Éva, akitől sok hasznos tanácsot hallhatunk biokertészeti kérdésekben

A virágdíszkészítés rejtelmei László Kingával

A Virágos Kolozsvár mozgalom saját standdal érkezik a 8. Kolozsvári Magyar Napokra. Programjai között virágdíszkészítés is szerepel László Kinga tájépítésszel, amelyen csütörtökön 13–15. óra között lehet részt venni. Vele beszélgettünk, faggattuk virágdíszkészítési technikáiról és önmagáról.

 

Kolozsvári Városszépítő Egylet programjai a magyar napokon

A 8. Kolozsvári Magyar Napok alatt a Virágos Kolozsvár mozgalom elindítója, a Kolozsvári Városszépítő Egylet is jelen lesz saját standdal és programjaival a Farkas utcában. Az egyesület által szervezett programokra augusztus 17–19. között lehet ellátogatni.

Interjú a Városszépítő Egylet elnökével

Szenkovics Dezsőt, a Városszépítő Egylet elnökét arról kérdeztük, miben, hogyan látja a Virágos Kolozsvár projekt jövőjét, illetve arra is fény derül, hogy melyik a szervezet vezetőjének kedvenc virága.

Kattintsanak a Tovább gombra, és olvassák el a beszélgetést!

Virágos Kolozsvár pályázatot indít a Kolozsvári Városszépítő Egylet

Újszerű kezdeményezés indul a Kincses Városban. A Virágos Kolozsvár mozgalom júliussal kezdődően, mintegy két hónapon át a polgárok bevonásával kívánja virágba öltöztetni a belvárosi ingatlanok ablakait és teraszait, a külvárosi részeken pedig a házak és tömbházlakások előtt gondozott területekkel igyekszik megörvendeztetni az arra járókat.