Home»Hírek»Megszületetett a döntés!

Megszületetett a döntés!

Szeptember 20-án a Kolozsvári Városszépítő Egylet által felkért zsűri meghozta döntését a Virágos Kolozsvár mozgalom által meghirdetett legszebb erkély, ablak és homlokzat kategóriákban. Most felfedjük a nyertes pályázatokat!

A több mint két hónapon át zajló Virágos Kolozsvár mozgalom célja az volt, hogy Kolozsvár betondzsungelét virágokba öltöztesse, arra buzdítva a polgárokat, hogy különféle virágokkal díszítsék életterüket. A mozgalom során ablakokat, teraszokat és homlokzatokat lehetett elsősorban virágba borítani, azonban a zsűri különdíjas nyerteseket is kiválasztott.

A zsűri tagjai a következő személyek voltak:

Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, fotóművész;

Szabó Lilla, a Kolozsvári Magyar Napok programigazgatója, kultúrmenedzser;

Florin Moroşanu, a Kolozsvári Művelődési Ház igazgatója, történész;

Andi Daiszler, A Kolozsvári Kulturális Központ marketing menedzsere, újságíró;

Macalik Arnold, építész;

A felsorolt, ugyancsak virágbarát személyekből álló zsűri néhány szempontot figyelembe véve döntött. Ezek a szempontok elsősorban azt mérték fel, hogy a benevezett projekt megfelel-e a pályázat kiírásának, hiszen kizárólag kolozsvári helyszíneken készült fényképekkel lehetett pályázni. A kritikus szemek megvizsgálták a növények elhelyezését, a szín- és formavilágát, azt, hogy mennyire van összhangban a környezettel, valamint azt is figyelembe vették, hogy a közismert petúnián és muskátlin kívül akad-e más növény az adott pályázatban. Az így megszületett szempontok eredményeképpen a következő nyerteseknek gratulálhatunk:

Legszebb erkély díj: Lokodi Noémi Erkély c. pályázata

Megszületetett a döntés!

Legszebb homlokzat díj: Székely István Homlokzat és erkély c. pályázata

Megszületetett a döntés!

Legszebb ablak díj: Lupan Cristina Petunie (Petúnia) c. pályázata

Megszületetett a döntés!

A zsűri különdíja: Zolcsák Péter Györgyfalvi erkély c. pályázata

Megszületetett a döntés!

Az egyesületünk különdíjai: Láng Éva Magyar utca c. pályázata és Nădăşan Mirela Balcon Mirela (Mirela erkélye) c. pályázatok.

 Megszületetett a döntés!Megszületetett a döntés!

Gratulálunk a nyerteseknek!

 A Kolozsvári Városszépítő Egylet ezúton is szeretné kifejezni köszönetét mindazoknak, akik a Virágos Kolozsvár mozgalomban részt vettek, és ezáltal szebbé, esztétikusabbá, virágosabbá tették lakókörnyezetüket. Reméljük, hogy a jövőben is együtt folytatjuk tovább a munkát és közösen valósítjuk meg a kitűzött célt.