Home»Hírek»Lezárult a Virágos Kolozsvár verseny

Lezárult a Virágos Kolozsvár verseny

Harmadik alkalommal hirdette meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt 2019. május 30. – szeptember 15. közötti időszakban, amely révén arra hívta Kolozsvár lakosságát, hogy virágokkal borítsa be ablakait, teraszait, homlokzatait, és vegyen részt a külvárosi kertek és tömbházak előtti zöldövezetek gondozásában.

Az október 1-én lezajlott zsűrizésen Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, Szabó Lilla, a Kolozsvári Magyar Napok programigazgatója, Andi Daiszler, a Daisler Egyesület elnöke, Kolcsár Ildikó, a Karolina virágüzlet tulajdonosa, Dan Clinci építész, az Urbannect Egyesület képviselője, valamint Macalik Arnold építész döntöttek a nyertesekről. A zsűritagok több szempontot is figyelembe vettek, amikor a beérkezett 43 pályázatból kiválasztották a nyertes pályamunkákat. A kritikus szemek megvizsgálták, hogy a benevezett pályázatok megfelelnek-e a versenykiírásának, ugyanakkor figyelembe vették a növények elhelyezését, a szín- és formavilágát, azt, hogy mennyire van összhangban a környezettel, valamint azt is szem előtt tartották, hogy milyen fajta növényeket ültetett a kedves pályázó.

A legszebb ablak díját Kerekes Enikő, a legszebb erkély díját Nistor Ovidiu, a legszebb homlokzat díját Fábián János Csaba, a legszebb kert díját megosztva Both Varga Réka és Jakab Orsolya Emőke, a Kolozs megyei legszebb pályázat díját Martin Florina, valamint a Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíját Gina Căprar nyerte el.

Szenkovics Dezső, a Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöke elmondta, hogy annak ellenére, hogy az idei esztendőben kevesebb pályázat érkezett be, mégiscsak elégedett, hiszen az idei pályamunkák sokkal igényesebbek, esztétikai szempontból sokkal szebbek voltak, mint az elmúlt esztendőkben. Ugyanakkor kifejezte azon meggyőződését, hogy csakis kitartó munkával és hosszútávon lehet a célt elérni, ezért a Virágos Kolozsvár projektet jövőre is folytatni kell.

A díjátadó gálára október 24-én, 18.00 órától kerül sor a Vallásszabadság Házában (Bulevardul 21 Decembrie 1989, 14.).

A Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöksége ezúton is kifejezi köszönetét mindazoknak, akik bekapcsolódtak a III. Virágos Kolozsvár mozgalomba, és hozzájárultak kincses városunk szebbé, esztétikusabbá, élhetőbbé tételéhez. Reméljük, hogy jövőre is közösen folytatjuk tovább a munkát és együtt megvalósítjuk a kitűzött célokat.

 

A Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöksége

Kolozsvár,

2019.10.15.

A legszebb Kolozs megyei pályázat:

Lezárult a Virágos Kolozsvár verseny

 

A legszebb kert:

Lezárult a Virágos Kolozsvár verseny

 

A legszebb kert:

 

Lezárult a Virágos Kolozsvár verseny

 

A legszebb homlokzat:

Lezárult a Virágos Kolozsvár verseny

 

 

Az egyesület különdíjazottja: 

Lezárult a Virágos Kolozsvár verseny

 

A legszebb erkély:Lezárult a Virágos Kolozsvár verseny

 

A legszebb ablak:

Lezárult a Virágos Kolozsvár verseny