Home»Hírek»Lezárult az idei Virágos Kolozsvár verseny

Lezárult az idei Virágos Kolozsvár verseny

Negyedik alkalommal hirdette meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt 2020. augusztus 17. – szeptember 30. közötti időszakban, amellyel arra biztatta Kolozsvár és egész Kolozs megye lakosságát, hogy növényekkel borítsa be ablakait, teraszait, homlokzatait, és vegyen részt a külvárosi kertek és tömbházak előtti zöldövezetek gondozásában.

Az október 8-án lezajlott zsűrizésen Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, Kolcsár Ildikó, a Karolina virágüzlet tulajdonosa, Szabó Lilla, kulturális menedzser, a Kolozsvári Városszépítő Egylet alelnöke, Andi Daiszler, a Daisler Egyesület elnöke, Dan Clinci építész, az Urbannect Egyesület elnöke, valamint Macalik Arnold építész döntöttek a nyertesekről. A zsűritagok több szempontot is figyelembe vettek, amikor a beérkezett 82 pályázatból kiválasztották a nyertes pályamunkákat. A kritikus szemek megvizsgálták, hogy a benevezett pályázatok megfelelnek-e a versenykiírásának, ugyanakkor figyelembe vették a növények elhelyezését, a szín- és formavilágát, azt, hogy mennyire van összhangban a környezettel, valamint azt is szem előtt tartották, hogy milyen odaadással gondozza növényeit a pályázó.

A legszebb ablak díját Bodoki Irén, a legszebb erkély díját Nichilciuc Alina, a legszebb homlokzat díját Câmpean Carmen, a legszebb kert díját Muresán Mária, a Kolozs megyei legszebb pályázat díját Both Varga Réka (Gyalu), a legszebb fűszernövénykert díját Csiszér Ágnes kapta. A Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíját Kántor Júlia nyerte el, az egylet különdíjban részesítette az első pályázó vállalkozást, a kolozsvári székhelyű Huning Trade céget. Ezek mellett különdíjat osztott ki a Kincses Kolozsvár Egyesület Kilin Arnoldnak, a Daisler Egyesület pedig Csigi Klárának.

A megszigorított korlátozások miatt és a koronavírus megfékezése érdekében idén elmarad az egylet díjátadó gálája, a nyerteseknek személyesen adjuk át a díjakat.

Szenkovics Dezső, a Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöke megköszönte mindazoknak, akik az idén is aktívan hozzájárultak a kincses város szebbét tételéhez. Elmondta, hogy nagy öröm azt látni, hogy évről-évre többen és többen kapcsolódnak be a mozgalomba, és hogy a projekt körül egy tenni akaró, dinamikus, a szép iránt elkötelezett csapat kezd kialakulni, akik önzetlen munkájának és odaadásának köszönhetően a projekt folyamatosan fejlődik. „Jó látni, hogy a koronavírus okozata járvány ellenére is ennyien bekapcsolódtak a városszépítő munkába, hogy nekik köszönhetően a négy évvel ezelőtt elkezdett munka kezd beérni. Mindez pedig erőt és lendületet biztosít a folytatáshoz.”

A Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöksége ezúton is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik bekapcsolódtak a IV. Virágos Kolozsvár mozgalomba, és hozzájárultak kincses városunk és megyénk szebbé, esztétikusabbá, élhetőbbé tételéhez. Külön köszönet a projektet támogató Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és Kolozsvár megyei jogú város Városi Tanácsának és Polgármesteri Hivatalának. Reméljük, hogy jövőre is együtt fogunk szépíteni.

 

 

A Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöksége

Kolozsvár,

2020. október 13.

 

Honlap: www.varosszepito.ro

Facebook: www.facebook.com/viragos.kolozsvar