Home»Hírek»Negyedik alkalommal hirdeti meg a Virágos Kolozsvár versenyt a Kolozsvári Városszépítő Egylet

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Virágos Kolozsvár versenyt a Kolozsvári Városszépítő Egylet

Idén, augusztus 17. – szeptember 30. között immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt.

„A koronavírus által okozott világjárvány sajnos mindannyiunk életét a feje tetejére állította. Ez történt a Virágos Kolozsvár idei, negyedik kiadásával is.  Rettenetesen sajnáljuk, hogy csak most, ilyen nagy késéssel sikerül meghirdetni, de a körülmények miatt nem volt más választásunk. De ahogy mi, erdélyiek mondani szoktuk, minden jó, ha a vége jó. Annak ellenére, hogy a vírustól nem sikerült megszabadulnunk, és továbbra is közöttünk van, útjára indítjuk a virágos projektet ,és arra biztatok minden kedves kolozsvári és Kolozs megyei lakost, hogy csatlakozzon hozzánk, szépítsük együtt lakóhelyünket, annak környezetét” – mondta Szenkovics Dezső, a Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöke.

Az egyesület a verseny révén arra ösztönzi Kolozsvár és egész Kolozs megye lakosságát, hogy borítsa be virágokkal ablakait, teraszait, homlokzatait és vegyen részt a külvárosi részek és tömbházak előtti zöldövezeteket gondozásában.

A Virágos Kolozsvár versenyben minden kolozsvárinak és Kolozs megyeinek lehetősége van benevezni saját virágos projektjével. A pályázat legtöbb öt virágos fényképet kell tartalmazzon, amelyet a www.varosszepito.ro oldalra kell feltölteni, vagy üzenet formájában el lehet küldeni az egyesület Facebook-oldalára is.

A szervezők – eleget téve a lakossági kérésnek – idén meghirdetik a hatodik kategóriát: nemcsak virágokkal lehet megszépíteni környezetünket, hanem fűszernövényekkel, gyógynövényekkel vagy városi zöldségeskerttel is.

Augusztus 17. – szeptember 30. között az alábbi kategóriákban lehet pályázni:

  • legszebb homlokzat,
  • legszebb ablak,
  • legszebb erkély,
  • legszebb kert,
  • legszebb Kolozs megyei ablak, erkély vagy kert,
  • és legszebb fűszernövénykert.

Ezek mellett a Kolozsvári Városszépítő Egyletidén is készül egy különdíjjal. A nyertes pályázók nevét október folyamán hozzuk nyilvánosságra, majd ezt követően ünnepélyes díjátadóra kerül sor. A pályázatok elbírálása során a zsűri figyelembe veszi a virágok és fűszernövények elrendezését, a színhasználatot, az ültetett növények sokféleségét, valamint azt, hogy az elrendezés mennyire van összhangban környezetével.

A Virágos Kolozsvár hivatalos partnere a Karolina virágüzlet (https://www.facebook.com/florariakarolinacj/).

 

Honlap: www.varosszepito.ro

Facebook: www.facebook.com/viragos.kolozsvar