Varosszepito

A projekt leírása

 2022. július 1. – szeptember 30. között hatodik alkalommal hirdeti meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt, mely célja egy rendezettebb, virágosabb és környezettudatosabb városkép kialakítása a kincses város lakóinak cselekvő hozzájárulásával.

A Virágos Kolozsvár versenyre bármely kolozsvári vagy Kolozs megyei lakó pályázhat virágos projektjével, ami legtöbb négy fényképből állhat. A pályázni vágyók fotográfiáit a www.varosszepito.ro honlapra tudják feltölteni, illetve ezek továbbíthatóak üzenet formájában a Kolozsvári Városszépítő Egylet Facebook oldalára is.

A virágos felvételekkel idén is hat kategóriában pályázhatnak az érdeklődők:

●               legszebb homlokzat,

●               legszebb erkély,

●               legszebb ablak,

●               legszebb kert,

●               legszebb Kolozs megyei ablak, erkély vagy kert,

●               legszebb fűszernövénykert, gyógynövénykert vagy városi zöldségeskert.

A korábbi évekhez hasonlóan a Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíjjal is készül.

A nyertes pályázatokat október folyamán hozzuk majd nyilvánosságra, a díjazottakat pedig egy ünnepi díjátadó keretében köszöntjük. A pályázatok elbírálása során a zsűri figyelembe veszi a növények elhelyezését, szín- és formavilágát, a környezeti összhangot, valamint a pályázó által ültetett növények sokféleségét is.


A Virágos Kolozsvár kezdeményezés támogatója Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, valamint a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.