Varosszepito

Lezárult az V. Virágos Kolozsvár vetélkedő

Ötödik alkalommal hirdette meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár vetélkedőt 2021. szeptember 9. – október 3. közötti időszakban. Az idei évben is az volt a mozgalom célja, hogy a virágos, karbantartott zöld övezetek példáját megmutassa, versenyre hívja mindazokat, akik városunkat rendezettebbé, gondozottabbá, élhetőbbé szeretnék varázsolni egy esztétikusabb összkép elérése érdekében.

 

Az október 7-én lezajlott zsűrizésen Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, Kolcsár Ildikó, a Karolina virágüzlet tulajdonosa, Szenkovics Dezső, egyetemi adjunktus, a Kolozsvári Városszépítő Egylet alelnöke, Andi Daiszler, a Daisler Egyesület elnöke, Dan Clinci építész, az Urbannect Egyesület képviselője, valamint Macalik Arnold építész döntöttek a nyertesekről. A zsűritagok több szempontot is figyelembe vettek, amikor a beérkezett 77 pályázatból kiválasztották a nyertes pályamunkákat. A kritikus szemek megvizsgálták, hogy a benevezett pályázatok megfelelnek-e a versenykiírásának, ugyanakkor figyelembe vették a növények elhelyezését, a szín- és formavilágát, azt, hogy mennyire van összhangban a környezettel, valamint azt is szem előtt tartották, hogy milyen odaadással gondozza növényeit a pályázó.

 

A legszebb homlokzat díjat Cristina Petrișor, a legszebb kert díjat Alina Buliarca, a legszebb fűszernövénykert díjat Radu Guna, a legszebb erkély díjat megosztva Kandó Noémi és Kiss Annamária, a Kolozs megyei legszebb pályázat díjat megosztva Bazaráth Tünde Ildikó (Kisbács) és Nina Stănică (Magyarderzse) nyerte el. A Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíjat adományozott Tóthfalussy-Veress Évának, a Kincses Kolozsvár Egyesület pedig Virág Piroskának.

 

A megszigorított korlátozások miatt és a koronavírus megfékezése érdekében idén is elmaradt az egylet ünnepi díjátadó gálája, a nyerteseknek személyesen adtuk át a díjakat.

 

A Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöksége ezúton is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik bekapcsolódtak az V. Virágos Kolozsvár mozgalomba, és hozzájárultak kincses városunk és megyénk szebbé, esztétikusabbá, élhetőbbé tételéhez. Egyúttal kifejezzük köszönetünket a projektet támogató Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és Kolozsvár megyei jogú város Városi Tanácsának és Polgármesteri Hivatalának. Reméljük, hogy jövőre is számíthatunk segítségükre.

 

A Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöksége

 

Legszebb homlokzat

 

Legszebb erkély

 

Legszebb erkély

 

Legszebb fűszernővénykert

 

Legszebb kert

 

Legszebb megyei pályázat

 

Legszebb megyei pályázat

 

Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíjasa

 

Kincses Kolozsvár Egyesület különdíjasa

 

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és Kolozsvár megyei jogú város Városi Tanácsának és Polgármesteri Hivatalának, hogy idén is támogatták a projektet!

Leave a comment