Varosszepito

Descrierea proiectului 2023

Cea de șaptea ediție „Clujul cu flori”, mișcare inițiată de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului, se va derula în perioada 15 iunie – 15 septembrie 2023, timp în care locuitorii județului sunt invitați să participe la transformarea orașului într-un spațu mai plăcut vederii prin decorarea ferestrelor, balcoanelor și grădinilor cu flori. Munca lor va fi răsplătită de Asociație prin premierea celor mai deosebite proiecte florale. Jurizarea va avea loc până la începutul lunii octombrie. Toți cei care doresc să participe la concurs își pot înscrie proiectele pe site-ul nostru sau pot trimite imagini cu amenajărilor lor peisagistice în mesaj privat pe paginile de Facebook (română, maghiară) ale proiectului: www.facebook.com/clujulcuflori și www.facebook.com/viragos.kolozsvar.


Categorii de concurs


La ediția din acest an se pot înscrie în concurs atât persoane fizice care își decorează cu flori spațiile private, cât și instituții publice sau companii. De asemenea, din acest an există o categorie nouă de concurs care se adresează celor care fotografiază proiecte florale din spațiul public.
Premiile care se vor acorda anul acesta vor recompensa fie categorie în parte.


Persoane fizice:


– Cea mai frumoasă fațadă de casă/apartament
– Cel mai frumos balcon/terasă
– Cea mai frumoasă curte/grădină
– Cel mai frumos spațiu verde din fața blocului
– Cea mai frumoasă grădină urbană de plante aromatice
– Cel mai frumos proiect floral din județul Cluj


Instituții publice / Companii:


– Cea mai frumoasă fațadă de instituție/companie
– Cea mai frumoasă amenajere de curte/spațiu exterior al instituției/companiei
– Cel mai frumos spațiu public amenajat de o instituție/companie


Fotografie:


– Cea mai frumoasă fotografie de proiect floral din domeniul public din Cluj-Napoca 


De asemenea, ca în fiecare an, vor exista premii speciale oferite de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului și Asociația Clujul Comoară.


Reguli de participare


Persoanele sau instituțiile/companiile care participă la ediția din acest an a concursului „Clujul cu flori” trebuie să țină cont de următoarele reguli:
– Pentru fiecare proiect floral se vor înscrie în concurs un număr de minimum 4 fotografii și maximum 6, realizate în anul 2023.
– Cele puțin patru dintre fotografiile înscrise în concurs trebuie să conțină imagini de ansamblu ale amenajării (grădină, balcon, fațadă etc), luate din diferite unghiuri de perspectivă. Celelalte două fotografii pot reprezenta detalii ale amenajărilor (plante deosebite, compoziții speciale etc.)
– Fotografiile trebuie să fie de dimensiuni medii spre mari, de tip portret sau peisaj.
– Toate proiectele înscrise, inclusiv cele ale fotografilor, trebuie să conțină adresa la care se află proiectul floral, astfel încât juriul să poată verifica autenticitatea cadrelor.


Criterii de jurizare


Juriul va ține cont în special de amenajarea întregului spațiu, de compoziția, amplasarea, cromatica şi formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite și maniera în care acestea se armonizează cu mediul în care au fost amplasate.


Proiectul „Clujul cu flori’’ este finanțat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.