Varosszepito

Hatodik alkalommal indul a Virágos Kolozsvár városszépítési vetélkedő

2022. július 1. – szeptember 30. között hatodik alkalommal hirdeti meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár vetélkedőt, mely célja egy rendezettebb, virágosabb és környezettudatosabb városkép kialakítása a kincses város lakóinak cselekvő hozzájárulásával.

A Virágos Kolozsvár versenyre bármely kolozsvári vagy Kolozs megyei lakó pályázhat virágos projektjével, ami legtöbb öt fényképből állhat. A pályázni vágyók fotográfiáit a www.varosszepito.ro honlapra tudják feltölteni, illetve ezek továbbíthatóak üzenet formájában a Kolozsvári Városszépítő Egylet Facebook oldalára is.

A virágos felvételekkel idén is hat kategóriában pályázhatnak az érdeklődők:

    •  legszebb homlokzat,
    •  legszebb erkély,
    •  legszebb ablak,
    •  legszebb kert,
    •  legszebb Kolozs megyei ablak, erkély vagy kert,
    •  legszebb fűszernövénykert, gyógynövénykert vagy városi zöldségeskert.

A korábbi évekhez hasonlóan a Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíjjal is készül.

A nyertes pályázatokat október folyamán hozzuk majd nyilvánosságra, a díjazottakat pedig egy ünnepi díjátadó keretében köszöntjük. A pályázatok elbírálása során a zsűri figyelembe veszi a növények elhelyezését, szín- és formavilágát, a környezeti összhangot, valamint a pályázó által ültetett növények sokféleségét is.

A Virágos Kolozsvár kezdeményezés támogatója Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, valamint a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Published
Categorized as 2022