Varosszepito

Szépítsünk együtt idén is!

2021. szeptember 9.– október 3. között ötödik alkalommal hirdeti meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt. Az elmúlt évek tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy nagyon sok zöld övezetet gondoznak a lakók és lakóközösségek, igyekeznek odafigyelni saját közvetlen környezetükre. A mozgalom célja, hogy ezeket a jó példákat megmutassa, versenyre hívja mindazokat, akik városunkat rendezettebbé, gondozottabbá, élhetőbbé szeretnék varázsolni egy esztétikusabb összkép elérése érdekében. 

A szeptemberre meghirdetett versenyben az alábbi öt kategóriában lehet pályázni:

  • legszebb homlokzat,
  • legszebb erkély,
  • legszebb kert,
  • legszebb Kolozs megyei ablak, erkély vagy kert,
  • legszebb fűszernövénykert, gyógynövénykert vagy városi zöldségeskert.

Ezek mellett a Kolozsvári Városszépítő Egylet idén is készül egy különdíjjal.
A nyertes pályázók nevét október folyamán hozzuk nyilvánosságra, majd ezt követően ünnepélyes díjátadóra kerül sor. A pályázatok elbírálása során a zsűri figyelembe veszi a virágok és fűszernövények elrendezését, a színhasználatot, az ültetett növények sokféleségét, valamint azt, hogy az elrendezés mennyire van összhangban környezetével.

Amennyiben sikerült érdeklődését felkeltenünk és Ön is a mozgalom részese kíván lenni, az alábbiak szerint kell eljárnia:

  1. Feldíszített erkélyét, házának virágos homlokzatát, udvarát, kertjét vagy a tömbház előtti zöld övezetet fényképezze le figyelve a teljes környezeti kép megmutatására is, majd az elkészített fotókat (max. 5-öt) töltse fel a következő linkre: http://varosszepito.ro/palyazasi-urlap3.html
  2. A fotó(k) feltöltésével egyidőben adja meg címét, telefonszámát és e-mail címét, hogy a verseny eredményeiről, valamint az egyesületünk újabb projektjeiről időben értesíteni tudjuk. Emellett rövid leírást is tud mellékelni a beküldött fotókhoz.
  3. Pályázni, a fotókat feltölteni 2021. október 3-ig lehet.
  4. Eredményhirdetés várható időpontja: 2021. október első fele.
  5. További részletek a projektről és az egyesületről elérhetők a projekt Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/viragos.kolozsvar/

Leave a comment