Varosszepito

Hetedik alkalommal indul a Virágos Kolozsvár városszépítési vetélkedő

A Kolozsvári Városszépítő Egylet hetedik alkalommal hirdeti meg a Virágos Kolozsvár vetélkedőt, melynek célkitűzése szép növényekkel, illatozó virágokkal teli kertek, ablakok, erkélyek révén egy tetszetősebb, virágosabb és élhetőbb lakókörnyezet kialakítása. A vetélkedő arra buzdítja Kolozsvár és Kolozs megye lakóit, hogy egyéni szinten is vegyenek részt környezetük alakításában – tegyük együtt szebbé, zöldebbé, frissebbé mindennapi élettereinket!

A Városszépítő Egylet, ahogyan az eddigi években, idén is elismerésben részesíti és díjazza a legszebb virágos pályamunkákat, a díjak átadására 2023 októberében kerül sor. A meghirdetett kategóriák díjai mellett a Kolozsvári Városszépítő Egylet, illetve a Kincses Kolozsvár Egyesület különdíjakat is kioszt.

A Virágos Kolozsvár vetélkedőre jelentkezők a Városszépítő Egylet honlapján (https://varosszepito.ro/2022/hu/home/), illetve a magyar vagy román nyelvű Facebook-oldalunkon (www.facebook.com/viragos.kolozsvar, www.facebook.com/clujulcuflori) is nevezhetnek. A nevezők feltölthetik a honlapra vagy privát üzenetben csatolhatják a Facebook-oldalak valamelyikén a pályamunkáikról készült fényképeket. A pályázati űrlap kötelezően kitöltendő, ez szintén megtalálható a Városszépítő Egylet honlapján, illetve a magyar és román Facebook-oldalon is.

Az idei versenyre magánszemélyek, illetve köz- és állami intézmények, cégek nevezését is szeretettel várjuk a legszebb virágoskertekről, zöldellő erkélyekről, virágoktól színes ablakokról.

A Virágos Kolozsvár idén új versenykategóriát hirdet, amely azoknak szól, akik a növények mellett a fotóművészet szerelmesei is: a pályázatra várunk fotókat, fényképeket a köztereken fellelhető legszebb virágokról, zöldövezetekről.

Magánszemélyek a következő kategóriákban pályázhatnak:

– A legszebb ház/lakás homlokzata

– A legszebb erkély/terasz

– A legszebb udvar/kert

– A legszebb tömbház előtti zöldövezet

– A legszebb városi fűszernövénykert

– A legszebb virágos projekt Kolozs megyében

 

Köz- és állami intézmények, cégek a következő kategóriákban pályázhatnak:

– Legszebb intézmény/cég homlokzata

– Intézmény/vállalat udvarának/kültéri terének legszebb parkosítása

– Intézmény/vállalat által legszebben elrendezett közterület

 

Fotós pályamunkák kategória:

– A legjobb fotó egy kolozsvári közterületi virágos projektről

 

A Virágos Kolozsvár projektet a Kolozsvári Városháza és a Kolozsvári Városi Tanács támogatja.